Om Kistamässan

Kistamässan är den tillgängliga och innovativa mötesplatsen för personliga möten, upplevelser och utbyte av kunskap, idéer och erfarenheter. Vårt mål är att skapa framtidens mötesplats som gör verklighet av vision och idé - oavsett uppdrag.

Vår ambition är att vara landets ledande mötesarena under parollen: Sveriges mest centrala mäss- och eventanläggning!
Kistamässan ägs av Easyfairs som är en del av belgiska Easyfairs group. Easyfairs Nordic har två mässanläggningar i Sverige, Kistamässan och Malmömässan. I Göteborg har bygget av en tredje mässa i Sverige påbörjats - Åbymässan. EasyFairs är Sveriges största mässarrangör av B2B-mässor.

Strategiskt läge i hjärtat av Kista Science City

Kistamässans strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i hjärtat av Kista Science City, blir det självklara forumet för professionella möten och kreativa evenemang.
Kista är en region i förändring med ett ständigt flöde av människor, intryck och upplevelser. En unik mix av människor, kulturer och entreprenörskap ger en färgstark och dynamisk miljö där Kistamässan blir ett naturligt inslag.
Kistamässan ligger centralt placerad i norra Stockholm och dess närhet till flygplatserna Arlanda och Bromma skapar gynnsamma förutsättningar även för internationella kontakter.

På endast 12 minuter tar du dig med pendeltåg från Kistamässan till Stockholm C. Med närhet till E4:an, tunnelbana, pendeltåg och bussar tar man sig enkel till och från mässan oavsett destination. I direkt anslutning till Kistamässan och i närområdet finns det gott om parkeringsplatser.

Shopping och nöje

I Kista finns Sveriges största inomhusgalleria med över 125 butiker och 30 restauranger. Gallerian innehåller även en av Sveriges största biografer med 11 salonger och 1 500 sittplatser. Gallerian besöks varje år av ca 13 miljoner besökare.

Näringslivsklimatet i Kista Science City - dynamiskt och inflytelserikt

När du deltar i arrangemang på Kistamässan är du omgiven av centrala aktörer i Svenskt näringsliv. Kista Science City är idag en drivande tillväxtmotor, inte bara för Stockholmsregionen, utan för hela Sverige och området kännetecknas av ett dynamisk och innovativt företagsklimat.
Inom Kista Science City* bor ca 120 000 människor, 65 000 människor arbetar, 1 100 forskar och 5 000 studerar på universitetsnivå.
I området verkar över 4 000 företag varav ca 525 inom informations– och kommunikationsteknologi (ICT). Internationellt jämförs Kista Science City med Silicon Valley, Bangalore, Sophia Antipolis och Multimedia Supercorridor i Malaysia. Några erkända företag som Ericsson, Nokia, Microsoft och IBM är grannar till Kistamässan.

Kista Science City om 10 år

Antalet boende förväntas öka med 20 000‐40 000 personer och antalet högskolestuderande tredubblas. Inom Kista Science City ryms då ca 150 000 boende, 120 000 arbetande och 15 000 högskolestuderande. **
* Kista Science City omfattar delar av de fyra kommunerna Stockholm, Järfälla, Sundbyberg och Sollentuna.
** Statistik hämtad från www.kista.com

Har du ett miljötips?

Har du förslag på vad Kistamässan kan göra för att bli ännu mer miljövänligt? Vi tar tacksamt emot ditt tips på miljo@easyfairs.com.