Hans Rosling föreläste med stor entusiasm på Kistamässan. Foto: Julie Dansarie, The Global Village 2017-02-09

Vi minns Hans Rosling: En stor inspiratör och föreläsare har lämnat oss

Professor Hans Rosling var en stor inspiratör och pedagogisk föreläsare. Han hade en unik förmåga att göra det svåra enkelt, genom att använda sina färgglada rörliga bubblor när han föreläste om världsläget och hur den förändras. Alltid på ett pedagogiskt, sakligt och entusiastiskt sätt – och alltid hoppfull på vad människan kan åstadkomma. Med finess gjorde han statistik intressant och vetenskapen mer folklig.

I oktober 2015 hade Kistamässan äran att få bjuda in honom som föreläsare tillsammans med organisationen The Global Village. Alla intäkter (150 000 kr) som samlades in under kvällen gick till UNCHR och UNICEF.

– Det var med stor sorg i hjärtat jag mottog beskedet om Hans Roslings bortgång i tisdags. I oktober 2015 var han hos oss på Kistamässan och höll en bejublad föreläsning främst för boende i Järva-området. Insamling som skedde samtidigt gav närmare 150 000 kr till Unicef. Efter föreläsningen stannade Professor Rosling kvar länge och tog sig tid att prata med alla som ville. Och vi var många. Hans Rosling var en fin man och en stor förlust för Sverige och världen, säger Lena Malm. 

För ett år sedan fick han diagnosen cancer och i tisdags somnade den folkkäre professorn in. 

I samband KI:s öppna minnesstund för att hedra Hans Rosling kommer Kistamässan att skänka 5 000 kr till UNICEF, FN:s barnfond, i enlighet med Hans Roslings önskemål.

Fler nyheter

Välkommen till Kistamässans presstjänst

Presskontakt
kista@artexis.com

Pressmeddelanden
Besök vårt nyhetsrum på Mynewsdesk.

Presscenter
Vårt Presscenter hittar du en trappa ner från mässhallen i vårt Konferenscenter.
Läs mer om vårt presscenter

Pressackreditering
Vill du som journalist eller fotograf ackreditera dig någon av våra mässor?
Läs mer om pressackreditering